Ce este în neregulă cu Palestina?

49 Views

De câteva zile au început bombardamentele în Israel.

Disputa pare a fi pentru Fâșia Gaza. Adevărul însă este că problema acolo este de ordin religios.

Statul Israel a fost înființat în urmă cu câteva zeci de ani. Teritoriul pe care îl posedă a aparținut sute de ani Palestinieni.

Cum mult timp înainte să existe arabii în Palestina aceste teritorii au aparținut poporului Israel, respectiv regatului Iuda.

Și înainte de a exista poporul Iudeu teritoriul în cauză a aparținut unui popor numit Filisteni. (despre ei găsim consemnat și în Biblie).

Când Imperiul Roman a cucerit Iudea și a distrus Templul de la Ierusalim evreii s-au împrăștiat prin toată lumea. Unii prin Imperiul Roman, alții au mers în Egipt, iar alții mai departe pe continentul African.

Romanii au redenumit provincia Iudea transformând-o în Palestina (sau ceva asemănător). Important este faptul că Palestina (nume dat de către romani) ne duce cu gândul la cei care au locuit aici înaintea evreilor: filistenii.

Când Israelul din vechime a cucerit popoarele cannanite și le-a deposedat de teritorii ei au fost îndrumați și ajutați de Dumnezeul lui Israel.

Arabii când au venit în aceste locuri au cucerit la rândul lor sub îndemnul profetului lor Mahomed.

Despre Filisteni nu se mai știe nimic.

Astfel că mai rămân decât 2 nații și 3 religii care dispută pământul sfănt. Ca nații avem arabii și evreii. Ca religii avem evreii, musulmanii și creștinii.

La un moment dat conflictul va fi atât de violent încât va fi necesară o intervenție extraordinară împreună cu un tratat de pace. Mai ales că se vrea la nivel mondial o singură religie pentru a pune capăt oricărui război religios. Desigur că niciodată nu va fi pace totală, doar parțială, doar pentru marea majoritate.

Leave a comment